Hanzehogeschool zamelt geld in voor Voedselbank

nieuws
foto: Frank de Kleine / Flickr.com

Onder de noemer ‘De onmogelijke opdracht’ zijn 320 eerstejaars Bedrijfskunde MER studenten begonnen met meerdere opdrachten, hiermee proberen studenten zoveel mogelijk geld te verzamelen.

‘De onmogelijke opdracht’ wordt door 40 teams uitgevoerd. De opdrachten variëren enorm en zijn door de docenten van de hogeschool opgezet. Bij de opdrachten komen meerdere bedrijfskundige facetten om de hoek kijken, zo kan de student direct kennis maken met de praktijk.

Met het uitvoeren van de ‘onmogelijke opdracht’ proberen de studenten zoveel mogelijk geld en goederen in te zamelen voor de Voedselbank Groningen. Ulfert Molenhuis, voorzitter van de voedselbank, geeft aan dat Groningen de armste stad van Nederland is en dat elke cent meer dan welkom is.

Het bedrijfskundige opdrachten variëren van 30 uur non stop sporten, het veraangenamen van de wachttijd voor mensen die hun voedselpakketten komen ophalen tot het maken van een lied bestaande uit 12 coupletten dat vervolgens gezongen gaat worden in het gras van het Noorderplantsoen en waarbij 500 mensen het refrein mee moeten gaan zingen.

Tijdens de Grande Finale op 21 september presenteren de studenten hun resultaten en maken zij de opbrengst bekend.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *