FC Groningen kan voorsprong niet vasthouden

FC Groningen heeft zondag het thuisduel tegen VVV Venlo niet kunnen winnen. De Limburgers scoorden in de 91e minuut de verdiende 1-1 gelijkmaker.

De thuisploeg begon goed. Mimoun Mahi scoorde in de 15e minuut uit een vloeiende aanval. VVV verschafte zich in het resterende halve uur een overwicht, maar kwam niet tot grote kansen, mede dankzij de uitblinkende Django Warmerdam.

Na 49 minuten kreeg FC Groningen een strafschop. Mahi schoot vrij hard in, maar de doelman van VVV pareerde de bal. In de 56e minuut kwam de Mexicaanse aanwinst Antuni op de plek van Idrissi, maar hij wist geen indruk te maken. VVV drong aan en kwam in de 91e minuut via een bekeken kopbal van Kelechi Mwakai aan de verdiende gelijkmaker. Het publiek had een kritisch fluitconcert voor de thuisploeg in petto.

FC Groningen staat nu tiende, met 5 punten uit 4 duels.