Bevelvoerder blust brand bij schoolgebouw met ferme stap in bluslaars

Op het terrein van basisschool ‘T Kompas aan de Valreep in de wijk Lewenborg heeft maandagavond korte tijd brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

“De melding kwam om 20.20 uur bij ons binnen”, vertelt Anna Cornelis van de Groninger brandweer. “Buurtbewoners hadden het alarmnummer gebeld omdat ze bij de school forse rookontwikkeling zagen. Daarop zijn we uitgerukt met een bluswagen en een hoogwerker.”

Bij aankomst blijkt er op het terrein brand te woeden. “In de nabijheid van de school staat een jeugdhonk en daar was brand ontstaan. De bevelvoerder vertelde via de portofoon dat hij dit brandje met schoenmaat 44 geblust heeft. Daarmee bedoelde hij dat hij met zijn bluslaars het vuurhaardje kon doven. Inmiddels zijn mijn collega’s weer terug op de kazerne.”

Vaker brandmeldingen bij ‘T Kompas
Het terrein van basisschool ‘T Kompas is vaker slachtoffer van brandmeldingen. Vorig jaar september ontstond er brand in een spouwmuur van het schoolgebouw. Door een snelle inzet van de brandweer kon toen erger voorkomen worden.