Zwaarbevochten punt voor FC Groningen

nieuws
Foto: Jannes Veenstra

FC Groningen heeft zondagmiddag met 3-3 gelijkgespeeld tegen SC Heerenveen. Na de eerste helft stond het 2-0 voor Heerenveen maar na rust ging de FC de strijd aan en wist een punt uit het vuur te slepen in de Derby van het Noorden.

FC Groningen stond na enkele minuten al op een 1-0 achterstand door goal van Morten Thorsby. Vlak voor rust verdubbelde Reza Ghoochannejhad in buitenspelpositie de score. Het publiek in het Noordleasestadion was duidelijk niet tevreden over het spel van Groningen in de eerste helft en trakteerde de ploeg op een fluitconcert. Meest onfortuinlijke speler op het veld was doelman Warner Hahn van Heerenveen die na het eerste doelpunt zijn schouder uit de kom juichte.

In de tweede helft kwam de FC sterk terug door een doelpunt van Lars Veldwijk. In de 82e minuut stond Groningen kort op gelijke hoogte met de Friezen door een benutte strafschop van Mimoun Mahi maar vier minuten later wist Thorsby opnieuw het net te vinden. Door opnieuw Mahi vanuit een strafschop wist de FC uiteindelijk een zwaarbevochten punt veilig te stellen en werd de 3-3 eindstand bereikt.

Deel dit artikel:

 1. De eerste helft was een karikatuur van voetbal. De nieuwelingen voegden helemaal niks toe of waren nog zwakker dan de spelers die vorig jaar in het veld stonden. Met name de vleugelverdedigers waren erg zwak.
  Door opportunisme en geluk kwam de FC de tweede helft terug in de wedstrijd. Het niveau was bedroevend. Alleen met veel opportunisme lijkt het alsof het nog iets voorstelt maar met name de eerste helft blijkt dat het weer een erg matig elftal is met weinig voetballend vermogen. Van goed opgezette aanvallen is geen sprake en de organisatie stort direct in wanneer het tempo iets omhoog gaat.
  Wat dat betreft blijft het wel een Micky Mouse competitie met ploegen die op kunstgras spelen of een filiaal zijn van Premier Leagueclubs.

 2. Geweldig !!
  Veel betere seizoensopening dan in vorige competitie.
  Dat spelers .helemaal uit Japan e.o. gehaald moet worden is onzin , want in eigen land zijn genoeg kandidaten aanwezig. Maar ja, dan zijn Nijland c.s. hun reisjes kwijt .
  De eerste helft flut (of fluit?), de tweede helft otseknol voetbal met dank aan tegenstander en scheids goed resultaat.

   1. VSH.
    Een beter bewijs dat het niet nodig is dit soort reisjes te maken kunt u na uw reactie niet leveren.

   2. Het is ook geen argument voor dat de verre reisjes wel nodig zijn.

    Zeg alleen dat ik denk dat Nijland deze reisjes best gestolen kunnen worden, maar dat men bij de FC er een voetbaltechnische noodzaak voor wordt vermoedt.

 3. Geef de jongens nu even de kans om aan elkaar te wennen en kom met een reactie over een paar maanden,nu al conclusies trekken is ongefundeerd.Het was allemaal nog niet goed maar ik heb me prima vermaakt in het stadion.

 4. Genoten van de tweede helft, en van de Noordtribune. Als de rest van het Noordlease Stadion ook eens de FC Grunn verbaal gaat ondersteunen, wordt het misschien weer een Groene Hel.

  Drost en Bacuna moeten door Faber verplicht worden om elke bal binnen 25 meter van de vijandelijke goal op die goal te schieten. Beiden hebben een goed schot, maar lijken vanwege gebrek aan zelfvertrouwen (Drost met name), en vanwege een paar butjes op de tribune (die eigen spelers uitfluiten) niet te schieten.
  Veldwijk (en Van de Weert) hebben genoeg torinstinct om eventuele rebounds af te werken.

  Een snelle verdedigende middenvelder om counters er uit te halen, ruchtdekking aan backs te geven, en we zijn klaar.

  1. Staan ze bij jou op het werk ook te juichen en aan te moedigen als je bezig bent?,dit zijn profs en moeten voor salaris gewoon keihard hun best doen ongeacht het publiek.Ik beperk me in het stadion tot kijken van het spel en juich voor een goal van de FC en roep wellicht iets naar de scheidsrechter na een achterlijke beslissing maar ik ga zeker niet als een puisterige puber aan allerlei liedjes mee doen.Iedereen beleefd naar het stadion gaan en de wedstrijd op een andere manier.

   1. Als je door een twaalfde man te zijn spelers 1% beter kunt laten spelen, waarom zou je dat op kromme rationele grond (ze worden ervoor betaald), als supporter nalaten?

   2. Voor jou is het misschien krom rationeel maar dat wil nog niet zeggen dat het voor mij geldt.Je moet ook beseffen dat er mensen naar het stadion gaan die daar niet aan mee willen doen en FC Groningen op een andere manier beleven maar dat maakt hen geen minder supporter.

   3. Enig idee wat supporten betekent?

    Tip: het is wat meer dan een kaart kopen, en juichen voor een doelpunt door iemand die daar voor betaald wordt.

    Dus ja, als je team niet wil aanmoedigen, ben je absoluut een mindere supporter dan eentje die hoopt dat met zijn/haar ondersteuning er extra mentale kracht wordt losgemaakt bij zijn/haar team.
    Anders gezegd: iemand die zich actief inzet voor een positief resultaat, is duidelijk meer supporter dan een toeschouwer.

    Misschien geloof je niet dat aanmoedigen door een twaalfde man kan helpen. Dat voetballers niet meer dan robotachtige werknemers zijn. Verkeerde gedachte. Genoeg voetballers die zeggen dat een twaalfde man vleugels kan geven. Voetballers zijn net mensen.
    Door aanmoedigen (supporten) wordt in ieder geval het zelfvertrouwen vergroot, en zelfvertrouwen en concentratie (focus zeggen ze tegenwoordig) is de basis van presteren.

    Niet zo lang geleden werd Real Madrid met 4 -1 het Dortmund stadion uitgeblazen. Terwijl Madrid op elke positie een betere speler had (ja Ronaldo is beter dan Lewandowski). Credits voor dat bijna volledig in geel zwart (jij hebt zeker ook niets groens aan?) gestoken Dortmund-publiek dat onder aanvoering van de Gele Wand, de Dortmund-spelers het gevoel gaven dat deze onoverwinnelijk waren.

    Dichter bij huis. In de begintijd van de Euroborg verloor de FC er geen pot. Lag behalve aan de goede spelers en trainer ook aan de enorme ondersteuning van de supporter.

    Maar laten we vooral Groningers blijven. Negatief, stug en stijfkoppig. Vooral er niet weer een Groene Hel van maken. Vooral geen geweldige sfeer. Raakt dat ding alleen maar uitverkocht van.

   4. De heren hadden de eerste helft een bijzonder lamlendige instelling. Geen enkele reden om deze overbetaalde jongelui toe te juichen wanneer daar geen enkele rationele reden voor is te bedenken.

  1. Ja, en Zakloopvereniging Kostverloren schijnt ook een paar grote talenten aangetrokken. Zie ik aan het eind van het seizoen ook wel op de Grote Markt gehuldigd worden.

  2. Grote zakken in Kostverloren? Geen idee, I’m from the southside. Kom nooit in Kostverloren.

   Maar ik bedoel dat er best een kans ik dat de zakloopclub landskampioen wordt, en net als Donar op de Grote Markt gehuldigd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *