Muziek maken met planten en typemachines op Noorderzon

‘Jacques’ is één van de vele voorstellingen die de komende elf dagen te zien is op het Noorderzon Festival. Het is tegelijkertijd één van de meest absurdistische optredens die op het Festival te zien is.

“Jacques is een Franse kunstenaar/muzikant die met hulp van de meest uiteenlopende voorwerpen muziek kan maken”, zegt Joachim de Vries van Clash die samen met poppodium Simplon de Franse artiest naar de stad heeft gehaald. “Typemachines, wereldbollen, papier … Jacques maakt er op het podium muziek van dat sterk doet denken aan Berlijnse techno-muziek of Franse elektronica-muziek.”

De voorstelling vindt volgende week donderdag om 20.30 uur plaats in Simplon. “We roepen het publiek op om zelf voorwerpen mee te nemen. Dit mag van alles zijn, zolang het maar een goed geluid oplevert. Keukenpannen, glazen bekers, alles is welkom.”

Deel dit artikel: