ZomerWelvaart: Tevredenheid ondanks minder bezoekers

nieuws

ZomerWelvaart, de zomerse variant van WinterWelvaart, trok deze editie 10.000 bezoekers. Dat was 5000 minder dan vorig jaar.

Het was de derde keer dat dit maritieme zomerfestival in en rondom het Hoge der A plaatsvond. Het verschil in bezoekers komt doordat vorig jaar de ZomerWelvaart de opmaat vormde voor DelfSail, dat meteen daarop plaatsvond in Delfzijl. De organisatie is tevreden met het resultaat. “Opmerkelijk veel gezinnen en buitenlandse toeristen wisten de weg naar het Hoge der A te vinden”, aldus Annebel Nillessen Blaauw van Marketing Groningen. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum laat weten meer bezoekers te hebben getrokken dan vorig jaar.

Het Hoge der A was dit jaar gevuld met historische schepen, de Zeldzaam Mooie markt, de kunstroute, een kidsplein en de Vishoek met horeca en een muziekpodium. De Verhalen van Groningen bood een variatie van verhalen over Groningen als Hanzestad, de Kerstvloed 1717, eigenzinnige nonnen en over familievetes in een lezing, expositie, presentatie en proeverij. Daarnaast was er op de schepen en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum een speciale programmering.