Rijksuniversiteit stopt met aanbesteding Feringa Building

De RUG heeft besloten de aanbestedingsprocedure voor het Feringa Building op de Zernike Campus te stoppen. Voortzetting zou leiden tot een onoverbrugbaar budgetverschil.

De universiteit zal in overleg met de Faculteit Science & Engineering en alle betrokken partijen kijken naar nieuwe aanbestedingsmogelijkheden. Zo hoopt men de een bouwvertraging tot het minimum te beperken.

Het Feringa Building zal het derde nieuwe gebouw worden voor de Faculty of Science and Engineering. Het vervangt het huidige, uit de jaren ’80 daterende, Nijenborgh 4 gebouw. Het nieuwe gebouw zal zo’n 1400 studenten en 850 medewerkers huisvesten. Naast kantoor- en collegeruimtes zal het gebouw ook een breed scala aan bijzondere laboratoria bevatten, waaronder fysische, (bio)chemische en trillingsvrije labs.

Het gebouw is vernoemd naar de Nobelprijswinnaar Ben Feringa. Deze won in 2016 de Nobelprijs voor de Scheikunde voor zijn onderzoek naar moleculaire nanomachines.