Qbuzz wil meer passagiers vervoeren

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Vervoersmaatschappij Qbuzz wil haar reismogelijkheden vergroten door de inzet van nieuwe bussen. Op andere trajecten wil het bedrijf vaker gaan rijden. Zo wordt voldaan aan de grotere aantallen reizigers.

De afgelopen paar jaar was de capaciteit van de vervoerder te klein. Vooral de Q-Liner bussen tussen Groningen en Assen, en Emmen, en Stadskanaal waren vaak overvol. Hierdoor was de vervoerder vaak genoodzaakt om vervangende bussen in te zetten. Deze vervangende bussen waren vaak niet herkenbaar als bussen van de vervoerder, dit zorgde voor veel ongemakken onder de reizigers.

De busmaatschappij wil deze problemen oplossen door meer bussen in te zetten op de verbindingen Groningen-Assen en Groningen-Stadskanaal. Tussen Groningen en Emmen worden heuse dubbeldekkers ingezet, deze moeten voldoende ruimte bieden voor de op en neer reizende studenten tussen de twee steden.

In de stad zelf worden er ook veranderingen doorgevoerd. De Q-linklijnen 1 en 2 worden na de nieuwe dienstregeling volledig elektrisch en Q-linklijnen 5 en 6 gaan vaker rijden om de drukte in de spits op te vangen. Q-link 5 gaat van P+R Meerstad
doorrijden naar de nieuwe wijk Ter Sluis in Meerstad

De nieuwe dienstregeling gaat in op maandag 11 december, dan moeten de nieuwe bussen gereed zijn.