GroenLinks raadslid Glimina Chakor maakt film over “nieuwe” stadjers

“In gesprek met nieuwe Groningers” is de titel van een documentaire die vanmiddag in première ging in het Floreshuis. De film is gemaakt door GroenLinks raadslid Glimina Chakor.

De documentaire gaat over “nieuwe” stadjers die hier als vluchteling zijn gekomen. Glimina Chakor bezocht deze mensen om te ontdekken wat hun dromen zijn. Ze wil weten hoe het is om als vluchteling in Groningen terecht te komen en of het deze “nieuwe” Groningers lukt om in contact te komen met “oude” Groningers.

Ze sprak onder andere met Ahmed Abdul Sayed en zijn familie. OOGTV maakte in maart een verslag van de strijd van Achmed. Hij heeft op dit moment nog geen verblijfsvergunning terwijl de rest van zijn familie wel in Nederland mag blijven.

Of de documentaire na de première ook voor het grote publiek te zien zal zijn wordt later besloten. Beelden in reportage: Mediablik Filmproducties.

Deel dit artikel:

  1. Ontkennen dat Stadjer zijn, voor Stadjers een belangrijk deel van zijn/haar identiteit is, en echt meer dan het ingeschreven staan bij het GBA van Groningen is, maakt de gemiddelde GroenLinkser niks uit.

    Groningen en zijn oorspronkelijke volkje mag op stratenplan en wat oude gebouwen na, wel uitgegumd worden. Aan die Stadjer met bozige geknauw, geringe bezoek aan moderne dansvoorstellingen en voorliefde voor pils, en metworst uit de bioindustrie laat GroenLinks niets gelegen. Kunnen ze niet zoveel mee.

    Disclaimer: zie mezelf niet als Stadjer, vind ze niet beter en zeg ook niet dat hun stem meer telt.

    (Maar vind het schandalig dat zo bar weinig gegund wordt. Waar zijn hun groen-witte kleuren gebleven?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *