FC Groningen in slotfase langs FC Emmen

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in stadion De Langeleegte in Veendam eerste divisionist FC Emmen in een oefenwedstrijd met 4-3 verslagen. De winnende goal viel in de slotfase.

FC Groningen kwam na twaalf minuten al op voorsprong toen Ruben Jenssen een afgeslagen aanval vanaf de rand van het strafschopgebied in schoot. Na 21 minuten controleerde Lars Veldwijk een voorzet goed en haalde hard uit: 2-0. Nog voor de pauze kwam Emmen via twee strafschoppen langszij. Mike te Wierik en Django Warmerdam maakten de overtredingen. Cas Peters schoot beide keren vanaf elf meter raak: 2-2.

Zes minuten na de pauze kwam FC Groningen weer op voorsprong via een vrije trap van Yoell van Nieff. FC Groningen miste daarna enkele opgelegde mogelijkheden om de score uit te bouwen. FC Emmen bleek effectiever, want Peters maakte na 75 minuten zijn derde: 3-3. In de laatste minuut wist FC Groningen toch te winnen toen Tom van Weert een goede aanval afrondde: 4-3.

Foto @FCGroningen. Handtekeningenjagers na het duel FC Groningen – FC Emmen.