D66 wil fietsroute vernoemen naar Bauke Mollema

nieuws
Foto: Cor Vos - baukemollema.nl

De D66-fracties in Groningen, Zuidhorn en de Provinciale Staten willen de ‘Fietsroute Plus’ tussen Zuidhorn en Groningen vernoemen naar de coureur die afgelopen zondag een touretappe won: Bauke Mollema.

De topsporter, die opgroeide in Zuidhorn, ontdekte zijn krachten door de ritten naar school in Groningen. D66-Statenlid Geert Kamminga stelt dat deze route, die in de volksmond al de Mollemabult genoemd wordt,  ook echt naar de Groninger vernoemd zou moeten worden. Het betreft hier de Friesestraatweg naar de stad, met de brug bij Nieuwklap als hindernis.

De Provincie investeert fors in de fiets. De Fietsroute Plus, die al geopend is door Mollema, moet bekender worden onder de normale fietser. Topsporters kennen de route alom. Tom Rustebiel (D66) stelt: ‘Door dagelijks naar school te fietsen ontdekte Mollema zijn enorme talent. En omdat topsport inspireert, hopen we dat het vernoemen van de Fietsroute Plus kinderen blijft verleiden om de fiets te pakken.’

 

 

Deel dit artikel: