Lefier pakt aan en investeert een miljard euro

Woningbouwvereniging Lefier investeert de komende 10 jaar ruim een miljard euro in nieuwbouw en duurzaam renoveren. Volgens directeur Pieter Witzenburg is dat een flink bedrag, maar zeker te realiseren dankzij de juiste bezuinigingen en financiers.

Met ruim dertigduizend woningen in de provincies Groningen en Drenthe vindt Witzenburg het belangrijk om de woningen te blijven vernieuwen. Van deze dertigduizend woningen verwacht hij dat er ongeveer vijf tot tienduizend woningen energiezuiniger gemaakt gaan worden.

Daarnaast is de plannen dat er twee tot drieduizend nieuwbouwwoningen erbij komen.
Een van deze nieuwbouwwoningen is het project Polaris dat deze maand van start gaat.

Een gasvrije woning in 2050 is het doel dat Witzenburg voor ogen heeft.