Kleurrijk Groninger centrum

Na het succes van vorig jaar, hangen dit jaar geen kleurrijke paraplu’s maar linten boven de straten van het Groninger centrum. De gemeente Groningen hebben samen met de GCC en de ondernemersvereniging de handen ineen geslagen om weer feestelijke straatversiering op te hangen.

De kleurrijke linten komen in de lengte van de straten te hangen. De Oude Kijk in’t Jatstraat, de Stoeldraaiersstraat, de Zwanestraat en de Folkingestraat hangen deze zomer weer vol met prachtige kleuren.

Ze worden van spandraad tot spandraad opgehangen met een golvend effect. Dit zorgt voor een levendig en vrolijk straatbeeld. De linten hangen vanaf maandag 19 juni en worden maandag 4 september weer weggehaald. Op deze manier zijn de straten vrolijk gekleurd voor de Groninginnedag op 24 juni. Tevens blijven de straten zo versierd tot en met de jaarlijkse braderie in de Oude Kijk in ’t Jatstraat en de Stoeldraaierstraat op zaterdag 2 september.

De linten zorgen niet alleen voor een aangename sfeer, maar ze moeten ook een looproute creeren langs de kleinere ondernemingen, waardoor bijvoorbeeld toeristen niet alleen in de Heerestraat of op de vismarkt blijven.