Scheidsrechter Horst bedreigd na afloop GRC-VELO

sport
Foto: Andries Oord

Scheidsrechter Wouter Horst uit Delfzijl, die de wedstrijd GRC tegen VELO floot, is bedreigd door de aanvoerder van VELO op de parkeerplaats bij het verlaten van het terrein.

De scheidsrechter vond het zo ernstig, dat hij de politie op de hoogte stelde. Ger van Gelder van GRC meldt dat de politie aanvoerder Daan van Rossum uit de bus haalde voor verhoor. Over dat verhoor is verder nog niets bekend.

Al in de bestuurskamer vielen na het duel harde woorden. Een van de begeleiders van VELO was des duivels en schreeuwde tegen Horst. Een bestuurslid van de club uit Wateringen wenste hem bij het vertrek nog “een glansrijke carrière”.

Aanleiding voor de commotie was een gele kaart die Van Rossum van de arbiter ontving, waardoor hij geschorst is voor het beslissende duel tegen DESO uit OSS.  Van Rossum wilde ingooien, maar op advies van de bank liet hij dat over aan een medespeler. Scheidsrechter Horst interpreteerde dat als tijdrekken en gaf de aanvoerder geel. Volgens de verslaggever van de WOS uit het Westland, mocht Van Rossum nog blij zijn dat hij geen rood kreeg, omdat hij Horst voor “mongool” uitmaakte. Gelukkig voor hem dacht Horst dat die uitdrukking door iemand uit dug-out werd geroepen.

VELO won de wedstrijd in de nacompetitie tegen GRC trouwens met 1-0. Waarschijnlijk werd de irritatie mede veroorzaakt door hun eigen spel, want de Westlanders hadden ook gemakkelijk tien doelpunten kunnen maken. Zelden zal een ploeg zoveel grote kansen hebben gemist en bovendien stak doelman Van Nieff van GRC in grootste vorm.