Plannen westelijke entree binnenstad gepresenteerd

Vanmiddag presenteerde de gemeente in haar gebouw op het zuiderdiep de plannen voor de Brugstraat, Astraat en Munnukeholm. Deze route is de westelijke entree naar de binnenstad toe.

De route is nu niet een ontvangstruimte voor voetgangers en fietsers vindt de gemeente door de bussen die er onder andere doorheen rijden. De bussen zullen nu via de nieuwe bushalte rijden die bij de Westerhaven komt. Passagiers die naar de binnenstad willen met het openbaar vervoer zullen wat verder moeten lopen. Voor mensen die niet goed te been zijn zullen er andere busjes worden in gezet. Door de bussen die verdwijnen uit de eerdergenoemde straten komt daar meer ruimte voor voetgangers en fietsers. De straten zullen opnieuw worden ingericht.

Naar verwachting neemt de gemeenteraad eind mei een besluit over het plan.