Oranje Nassau heeft wonder nodig om nacompetitie te ontlopen

sport
Foto Andor Heij: Oranje Nassau - SDV Barneveld

Oranje Nassau bleef in de hoofdklasse B op zaterdag thuis op een 1-1 gelijkspel steken tegen het al gedegradeerde SDV Barneveld. ON zakte daardoor naar de 14e plaats en volgens trainer Patrick Zwart is er “een wonder” nodig om nacompetitie tegen degradatie te ontlopen.

Een van de concurrenten, NSC Nijkerk, won met 3-0, waardoor het gat met de veilige twaalfde plaats twee punten is. ON speelt volgende week in Assen de laatste wedstrijd tegen ACV dat kampioen werd.

In een zwak eerste bedrijf schoot Getuar Derguti op de paal, maar SDVB kreeg ook de nodige kansen. Direct na de pauze maakte Erolind Derguti er 1-0 van. Vanuit het niets kopte Christian van de Kamp de gelijkmaker binnen.

Een minuut later schoot Erolind Derguti een vrije trap op de kruising. Aan de andere kant moest ON doelman Alex van Stralendorff aan de bak om een SDVB treffer te voorkomen. Het 1-1 gelijke spel gaf de verhoudingen op het veld aardig weer.

“Nacompetitie is nu bijna niet meer te ontlopen”, aldus Zwart na afloop. “Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit”.