Online platform voor dak- en thuislozen

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/soopahtoe

Woensdag gaat in Groningen Straatwijs, het eerste platform voor dak- en thuislozen, van start. Op het online platform Straatwijs.com kan de doelgroep zelfstandig de benodigde hulp vinden en gemakkelijker dan voorheen in contact komen met hulpinstanties.

Naast het vinden van de juist hulp verzamelt Straatwijs ook wensen van dak- en thuislozen. Door middel van Crowdfunding wil Straatwijs het mogelijk maken deze wensen te vervullen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal daklozen de afgelopen zes jaar met driekwart is toegenomen.

Uit onderzoek blijkt dat de nieuwe groep daklozen het moeilijk vindt om hulp te vragen. Vaak is het niet duidelijk welke hulpinstantie het beste aansluit bij iemands hulpvraag. Het platform van Straatwijs moet daar verandering in brengen.