Microkrediet voor vrouwen door Stedenband Groningen San Carlos

nieuws
Foto's: Muriël Duindam

Door een private donatie is het de Stedenband Groningen San Carlos gelukt om 50 vrouwen in en om San Carlos in Nicaragua een microkrediet te geven. Maandag is een delegatie uit de stad op bezoek geweest bij een aantal vrouwen om te kijken wat ze met het krediet hebben gedaan.

Het microkrediet is bedoelt om vrouwen die nauwelijks een inkomen hebben een krediet van maximaal 370 dollar te geven. Op deze manier kunnen ze hun bedrijfje uitbouwen of een nieuw bedrijf starten.

Delegatieleider Muriël Duindam: “Het meest onder de indruk waren we van Glorieta, een vrouw in Las Azucenas die zichzelf het bakkersvak heeft geleerd en met het krediet een tweede oven heeft gebouwd. Ze heeft al twee vrouwen die haar helpen, zo goed loopt de bakkerij. Haar dochter die in het dorpje een winkeltje heeft, verkoopt haar brood en zelf verkoopt ze het ook aan huis. In San Carlos liet Glorieta een speciale machine maken voor het kneden/rollen van het brood. “.

De Stedenband Groningen-San Carlos wil de omstandigheden waarin de bevolking van San Carlos leeft verbeteren. De organisatie slaat hierbij een brug tussen ontwikkelingssamenwerking en het delen van kennis. Er zijn regelmatig uitwisselingen tussen de twee steden.

Glorieta bij haar deegkneedmachine