Graffitikunstwerken bij Visserbrug

Leerlingen van de Leon van Gelderschool hebben woensdagochtend graffitikunstwerken aangebracht op een schutting nabij de Visserbrug. “Dit is veel leuker dan les krijgen op school.”

Het aanbrengen van graffiti kunstwerken is een jaarlijks terugkerend thema op de school die daarmee poogt de leerlingen iets bij te brengen over de graffiti kunst, maar ook de stad een beetje mooier probeert te maken. “Ze hebben in de voorbereiding schetsen gemaakt”, zegt docent Elroy Gramsbergen. “Vandaag is het de taak dat ze het inkleuren met verf.”

Dat inkleuren is soms best wel lastig. “Als je teveel verf er op spuit dan drupt het heel snel naar beneden en dat is niet mooi”, zegt een leerling die bezig is met de Martinitoren. “Ik vind het heel erg leuk om te doen”, zegt een andere leerling. “Dit is ook veel leuker dan op zo’n warme dag in de schoolbanken te zitten.”

De kunstwerken blijven de komende zomer nog staan. Daarna worden ze weggehaald.