Bouw 25 meter hoge uitkijktoren De Onlanden van start

In natuurgebied De Onlanden is gestart met de bouw van een 25-meter hoge uitkijktoren. De toren moet in september klaar zijn.

“Op dit moment wordt er gewerkt aan de fundering van de toren”, zegt boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten. “En terwijl de fundering uithardt wordt achter de schermen gewerkt aan de toren zelf.” Deze toren bestaat uit een staalconstructie bekleed met hout uit bossen van Natuurmonumenten op de Veluwe. Het gevaarte wordt buiten het natuurgebied opgebouwd door een bouwbedrijf uit Appelscha en uit Haren (Gn).

De uitkijktoren wordt in juli op zijn plaats getakeld, en komt op ‘Het Beeld’ te staan, dit is aan de zuidkant van De Onlanden. Het Beeld is een hoger gelegen kop in het gebied met een paar weilandjes die omzoomd worden door houtwallen. “De Onlanden is ingericht als waterberging. Bij hevige regenval loopt een groot deel van het natuurgebied onder water en zal het uitzicht spectaculair zijn”. Bij de uitkijktoren wordt ook een parkeerplaats en een wandelpad aangelegd.

Deel dit artikel: