“KEI-week interessanter voor buitenlandse studenten”

nieuws
foto: Bob de Vries

De Rijksuniversiteit past de introductieperiode voor studenten aan. Dat meldt de Universiteitskrant. Het moet de integratie van buitenlandse studenten ten goede komen.

De aanpassing moet het voor de buitenlanders aantrekkelijker maken om eerder naar Groningen te komen en mee te doen aan de KEI-week. Dan voelen ze zich sneller thuis in Groningen. De internationale vereniging ESN gaat dan ook een grotere rol spelen tijdens de KEI-week.

De RUG gaat vanaf 2018 na de KEI een extra week met activiteiten houden voor buitenlanders. Op die manier wordt een aaneensluitende introductieperiode van zo’n drie weken voor hen gecreëerd, in de hoop dat ze al begin augustus naar Groningen komen. Ze komen nu vaak eind augustus, omdat ze dan pas woonruimte kunnen krijgen via huisvester SSH.