Janine Abbring gaat Zomergasten presenteren

nieuws

Janine Abbring gaat het nieuwe programma Zomergasten presenteren. Dat meldt de VPRO op haar website. In het programma wordt drie uur lang met één gast gepraat, afgewisseld door filmfragmenten die door de gast zijn uitgekozen.

Toen de in Groningen geboren Abbring hiervoor werd gevraagd, vond ze dat het een unieke kans was die ze niet wilde laten schieten. Er werd een screentest gedaan, waarna werd besloten dat zij tussen 23 juli en 27 augustus elke zondagavond te zien zal zijn op NPO 2.

Nadat Abbring in 1999 haar opleiding Geschreven Media had afgerond, ging ze werken op de kunstredactie van het Groninger Dagblad en maakte ze ook nieuwsitems voor OOG TV. In 2001 maakte ze de overstap naar RTV Noord. In dat jaar maakte ze samen met Arjan Lubach een parodie op Eminems nummer “Stan”, waarmee ze landelijke bekendheid haalden. Hierna volgde een uitgebreide carrière, tegenwoordig is ze eindredacteur van Zondag met Lubach.

Hoofdredacteur Stan van Engelen van de VPRO prijst haar slimme, prikkelende en vaak ook humorvolle manier van interviewen. Hij hoopt op een mooie en verrassende nieuwe editie van Zomergasten.