Gift van 50 duizend euro voor Voedselbank

De Voedselbank in Groningen krijgt opnieuw een groot geldbedrag om de verhuizing mogelijk te maken. Een stichting uit de stad die onbekend wenst te blijven, heeft 50.000 euro geschonken. Dit geld moet worden besteed aan duurzaamheid.

De Voedselbank is inmiddels volop bezig in het pand aan de Ulgersmaweg. Het pand blijkt veel meer achterstallig onderhoud te hebben dan aanvankelijk werd verwacht. De gemeente is pandeigenaar en in harmonie met de gemeente worden deze problemen aangepakt.

Dagbestedingsbedrijf Stadsweg, tegenover de Voedselbank, zet mensen in die flink meehelpen. Zij gaan in het gebouw een wand van 12 mater lang beschilderen met afbeeldingen van Stad en Ommeland. Dit onderwerp heeft te maken met het feit dat de Voedselbank op termijn ook als distributiecentrum gaat fungeren voor de provincie Groningen.

De Voedselbank gaat met de gemeente in gesprek om het hele pand vanaf de buitenzijde te isoleren. Samen met bijna honderd zonnepanelen op het dak en door het gebruik van led-verlichting, levert dat een enorme energie- en dus ook kostenbesparing op.

Deel dit artikel:
Adverteren?