Geen loting bij verdeling sociale huurwoningen

nieuws

Sociale huurwoningen in de stad worden toch niet verdeeld op basis van loting. Een initiatief van de SP tegen die loting werd woensdag gesteund door een meerderheid van de gemeenteraad.

Volgens de SP is loting onrechtvaardig en werkt het willekeur in de hand. De meerderheid van de gemeenteraad verkiest gepast toewijzen en betere urgentieverklaringen als betere oplossing. Volgens SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk kan er veel verbeterd worden aan het systeem zodat de woonruimte voor gezinnen, mensen met een urgente woonbehoefte en kwetsbare groepen beter verdeeld wordt.

De komende weken gaan de socialisten in de stad zoveel mogelijk in gesprek met huurders. De SP wil weten hoe het onderhoud van woningen is, hoe hoog de huren zijn, waar woningzoekenden tegenaan lopen en hoe de zeggenschap van huurders georganiseerd is.

Deel dit artikel:

  1. ‘loting werkt willekeur in de hand’. Ja duh, dat is het hele idee van loten, dat het willekeurig is.
    Zo snel mogelijk meer sociale huurwoningen bouwen lijkt me sowieso noodzakelijk

  2. De willekeur is al decennialang aanwezig. Er staan woningzoekenden al heel lang op de wachtlijst, maar worden ook al decennialang links en rechts ingehaald door urgenten. Hoezo een urgentieverklaring? Mij is vertelt, dat een dergelijke verklaring er niet meer toe doet. Gelet, dat ik al meer dan 13 jaar sta ingeschreven. En ik ben doodziek, letterlijk. En snak inmiddels naar de dood. Het leven heeft zo geen zin meer. Omdat ik al decennialang gefrustreerd wordt door deze urgenten.

    Nogmaals; Hoezo een urgentieverklaring? Mij is vertelt, dat een dergelijke verklaring er niet meer toe doet. Tel daar eveneens een lotingsysteem bij op en stel je hierbij de vraag, hoe schofferend ook dit systeem werkt op deze langdurig ingeschrevenen. Om vervolgens ook hierdoor links en rechts te worden ingehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *