“De buurvrouw stond om 4 uur haar kraam op te tuigen”

nieuws
Bron foto: Elin Stil

Met kleine oogjes staan de verkopers aan de Javalaan in Stad nog even wakker te worden. Het is Koningsdag en dat betekent: vroeg je bed uit om de rommelmarkt op te zetten. 

“De buurvrouw stond om 4 uur haar kraam op te tuigen”, zegt een verkoopster. Zelf was ze ook niet laat: “Ik ging rond een uur of half 5 naar buiten, maar ik woon hier ook in de straat”. Het belooft een drukke, maar vooral gezellige dag te worden, zo vertelt een andere buurvrouw: “We staan hier al jaren en het is gewoon gezellig zo, met de buren.” Dat vroege opstaan neemt ze voor lief, want “Dat hoort er gewoon bij. Anders heb je geen plek meer!”

Niet alleen de verkopers zijn vroeg, ook de echte koopjesjagers zijn voor dag en douw opgestaan. Dat levert soms grappige taferelen op. “Ik stond net nog even snel mijn kindje te verschonen en toen heb ik via het raam van de babykamer al de eerste spulletjes verkocht!”, vertelt een vrouw. Een andere vrouw is ook al goed bezig. “Ik heb ook al wat spulletjes verkocht! Maar dan vooral aan de buurvrouw!”

Er zijn vandaag in de hele stad activiteiten wegens Koningsdag. Zien wat er te doen is? Klik hier om te worden doorverwezen naar een ander artikel op OOGtv.nl.