VVD wil meer geld voor wegenonderhoud

nieuws
Foto: Rick van der Velde

De provinciale VVD wil dat het College van Gedeputeerde staten structureel geld uittrekt voor het onderhoud van wegen en kanalen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken oordeelde eerder dat de begroting van de provincie op dit punt tekortschiet.

VVD-Statenlid Nico Bakker: ‘Ik begrijp heel goed dat het College het geld liever aan andere dingen uitgeeft. Iedereen besteedt zijn geld liever aan een vakantie of nieuwe auto dan aan het onderhoud van zijn huis. Leuk op de korte termijn, maar onverantwoord op de lange termijn’.

Het ministerie merkt bij de begroting van 2017 op dat tegenover de vaste lasten van het onderhoud geen structurele
inkomsten staan. Ook is onduidelijk hoe groot het achterstallig onderhoud is en hoe dit wordt opgelost.