“Slechte communicatie tussen DUO en oud-studenten”

nieuws
Stock1 08-03

De helft van de oud-studenten met een betalingsachterstand bij de Dienst Uitvoering Onderwijs krijgt te maken met een deurwaarder. Het gaat per jaar om 140 duizend personen.

Dat komt volgens de Nationale Ombudsman vooral door de slechte communicatie tussen de studenten en DUO in Groningen. Hij vindt dat de Minister van Onderwijs onder meer moet zorgen voor een logische en effectieve manier van stopzetten van de OV-studentenkaart.

Het ISO, het Interstedelijk Studenten Overleg, is blij met het rapport. DUO en studenten lijken een andere taal te spreken en dat zorgt voor veel onbegrip en frustratie, en daar moet wat aan gedaan worden. Studenten krijgen nu vaak onverwacht een boete omdat de OV-Kaart nog steeds niet automatisch kan worden stopgezet als hij afloopt.

Deel dit artikel: