Leerlingen De Kimkiel in actie voor hongersnood Afrika

Leerlingen van basisschool De Kimkiel in de wijk Lewenborg zijn de afgelopen twee weken druk in de weer geweest om zoveel mogelijk flessen in te zamelen. Het geld dat ze daarmee verdiend hebben gaat naar Giro 555.

In Afrika leven zo’n twintig miljoen mensen met ontzettende honger. Om deze mensen te helpen zijn de samenwerkende hulporganisaties onder de noemer van Giro 555 een landelijke actie begonnen om zoveel mogelijk geld in te zamelen. “De kinderen zagen de beelden op televisie en ze vonden dat er iets moest gebeuren”, zegt leerkracht Mirjam Venema. “Besloten werd om langs de deuren te gaan en zoveel mogelijk flessen op te halen. Inmiddels zijn er zo’n zeshonderd flessen opgehaald, waarmee we 123 euro hebben verdiend. Ik ben echt ontzettend trots.”

“Ik vind het heel zielig”, zegt Michael. “Kinderen en mensen hebben daar bijna geen eten en ook geen medicijnen. Op televisie zag ik beelden waarmee ze dikte van de armen van kinderen meten, en ik zag alleen maar rode cijfers. Dat vond ik heel erg.”

De flessenactie wordt na woensdag niet beëindigd. “Nee, we gaan nog even door. Dus als er Stadjers zijn met flessen waar statiegeld op zit, breng ze gerust langs op basisschool De Kimkiel aan de Kluiverboom 9.”

Deel dit artikel: