Hans van G. nu zelf voor de rechter

nieuws
foto: Bob de Vries

De tweede week van de rechtszaak tegen Hans van G. is maandag ingegaan. Ditmaal is de hoofdverdachte zelf aan de beurt. De zaak dient in Almelo.

De voormalige manager technische dienst van de Rijksuniversiteit wordt beschuldigd van verduistering en ambtelijke corruptie. Hans van G. en zijn familie zouden vanaf 2008 grote bedragen hebben aangenomen van bouw- en klusbedrijven die bij de RUG aan het werk waren.

Vorige week stonden zijn vrouw en zoon en schoondochter voor de rechter. Die stonden op de loonlijst van enkele bedrijven. Ook de eigenaren van twee klusbedrijven stonden terecht. De RUG zou voor ongeveer 1,1 miljoen euro benadeeld zijn.

De verdachte horen donderdag de strafeis van justitie. Voor de zaak is ruim twee weken uitgetrokken..

Deel dit artikel:

  1. Die straf je enkel door de ontvangen geldbedragen en goederen terug te laten betalen/terug te bezorgen. Nu zul je zien dat het 3 maanden gevangenisstraf met aftrek van voorarrest en een geldboete van € 25.000 gaat worden

  2. Vanaf 2008 acht men het bewezen. De fraudezaak is omvangrijker. Om de periode van voor 2008 te onderzoeken, was veel tijd nodig. Dit wellicht tot eind van de jaren 70. Heel veel tijd. En tijd kost geld. Hans G kwam dan weliswaar in dienst van de RuG ergens begin jaren 80, maar zijn vroegere baas (toen nog op het bureau van de universiteit gevestigd) was mogelijk ook omstreden in dito gevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *