‘Gronings gas, brei er een eind aan’

nieuws

Groningers onder aanvoering van de Groningse kunstenares Agnes Bakker en Milieudefensie pakken vanaf donderdag in Den Haag honderd dagen lang de pennen op om de grootste deken van Nederland te breien voor de actie: Gronings gas, brei er een eind aan.

Met deze nationale breiactie vragen zij in het hele land de aandacht van de formateurs voor de noodzaak om de gaskraan te sluiten en de Groningers niet langer in de kou te laten staan. De Grootouders voor het Klimaat dragen de eerste actiedag een steekje bij. Maar iedereen in Nederland kan mee doen: thuis, in een breicafé, op school of in een verzorgingshuis.

Agnes Bakker en Milieudefensie kregen de afgelopen maanden al honderden mensen uit het hele land aan het breien voor een warme deken voor Groningen. Dit gebeurde tijdens breicafé’s waar mensen hun ervaringen deelden, maar ook bij mensen thuis. Met de breiwerkjes werd het kleinste huisje van Groningen ingepakt: uit solidariteit met de inwoners van het aardbevingsgebied en als boodschap dat we onze huizen moeten isoleren.

Deel dit artikel: