‘Gronings gas, brei er een eind aan’

nieuws

Groningers onder aanvoering van de Groningse kunstenares Agnes Bakker en Milieudefensie pakken vanaf donderdag in Den Haag honderd dagen lang de pennen op om de grootste deken van Nederland te breien voor de actie: Gronings gas, brei er een eind aan.

Met deze nationale breiactie vragen zij in het hele land de aandacht van de formateurs voor de noodzaak om de gaskraan te sluiten en de Groningers niet langer in de kou te laten staan. De Grootouders voor het Klimaat dragen de eerste actiedag een steekje bij. Maar iedereen in Nederland kan mee doen: thuis, in een breicafé, op school of in een verzorgingshuis.

Agnes Bakker en Milieudefensie kregen de afgelopen maanden al honderden mensen uit het hele land aan het breien voor een warme deken voor Groningen. Dit gebeurde tijdens breicafé’s waar mensen hun ervaringen deelden, maar ook bij mensen thuis. Met de breiwerkjes werd het kleinste huisje van Groningen ingepakt: uit solidariteit met de inwoners van het aardbevingsgebied en als boodschap dat we onze huizen moeten isoleren.

Deel dit artikel:

  1. Protesten komen ong. 50 jaar te laat en met 50 jaar lang stemmen op de verkeerde partijen is dit de uitkomst. Groningers waren altijd al brave en gehorige burgers en stemden tot op heden gezapig traditioneel op ‘hun” partij. En ze doen het nog!?

    Waarom niet toen in actie komen en op papier gezet waar en hoeveel aardgas revenuen in de Groningse economie of infrastructuur moest worden geherinvesteerd? En waarom niet toen het oprichten van een speciaal Gronings steunfonds voor eventuele toekomstige calamiteiten afgedwongen?

    En nog steeds tonen Groningers hun zwakte en onmacht door slappe protesten te organiseren met fakkels en belletjes en vooral door eeuwig burgelijk correct te reageren. Slap volk, kan er niets anders over kwijt en misschien verdienen ze wel een leeggeroofde en bodemloze aardgasput.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *