Drugsdealer ingerekend na achtervolging

112
foto: Andries Oord

De politie heeft vrijdagavond in het Brabantse Huijbergen een 22-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij wordt verdacht van de verkoop van drugs.

Agenten wilden de man controleren, maar hij ging er in zijn auto vandoor. Met hoge snelheden reed de Stadjer via Putte naar Huijbergen. Daar reed hij rakelings langs een drietal kinderen op de fiets. In Huijbergen koos de bestuurder eieren voor zijn geld, stopte en stak netjes zijn armen uit het portier.

Vlakbij zijn auto werd een plastic zak met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De politie vermoedt dat de man dit tijdens het afremmen uit de auto heeft gegooid. De Groninger is ingesloten en wordt zaterdag verhoord. In de auto troffen de agenten een aanzienlijk geldbedrag aan. Dat is in beslag genomen.