Tiental Be Quick 1887 onderuit tegen Hercules

Be Quick 1887 heeft zondag thuis met 2-1 verloren van Hercules uit Utrecht. De Groningers zakten naar de vijfde plaats in de derde divisie. Hercules staat zesde.

Op het moment dat Be Quick de bovenliggende partij was kreeg Jorin Keekstra na 23 minuten direct rood voor een te harde overtreding. “Slachtoffer” Jeffrey Vlug opende na 39 minuten de score. Hercules had daarvoor ook al de paal geraakt.

De beste kansen waren na rust voor Hercules, maar Be Quick gaf niet op en was met een man minder vaak dreigend. In de 70e minuut werd de wedstrijd beslist toen Gilbrano Plet er 2-0 van maakte. In blessuretijd schoot Daan Driever vanuit een vrije trap de 2-1 eindstand op het bord.

“We verloren een paar duels op het middenveld en ik wilde een flinke drukker geven”, aldus Keekstra over zijn rode kaart. “Maar ik vloog er wat wild en ongelukkig in, zeg maar wat houterig. Het was ook geen goed moment. Het was zuur, want ik denk dat we de wedstrijd met elf man hadden kunnen winnen.”