Roemenen met tassen vol kleding opgepakt

112
Foto: Gerrit de Haan

De politie heeft vrijdagmiddag op het hoofdstation drie Roemeense mannen van aangehouden op verdenking van heling. Ze hadden voor duizenden euro’s aan gestolen kleding bij zich.

De mannen van 18, 29 en 33 jaar droegen een geprepareerde tas met daarin spijkerbroeken, en een koffer vol met kleding met de labels er nog aan. De artikelen zijn vermoedelijk allemaal buit gemaakt bij winkeldiefstallen in de stad.

Surveillerende agenten zagen de mannen in de binnenstad lopen. Ze maakten een haastige indruk. De dienders besloten ze te volgen naar het station, waar ze werden aangehouden. Met de geprepareerde tas konden ze beveiligingspoortjes omzeilen. De mannen waren elders in het land al eerder aangehouden na diefstallen. Het drietal is voor nader onderzoek ingesloten. De gestolen kleding werd in beslag genomen.

Deel dit artikel: