Minder reizigers vanaf Eelde

nieuws

Groningen Airport Eelde had vorig jaar 16 procent minder passagiers dan in 2015.

Het aantal passagiers kwam vorig jaar volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek uit op ruim 150.000. Dat waren er een jaar eerder nog ongeveer 180.000. Het aantal vluchten vanaf de Drentse luchthaven is wel gegroeid met vijf procent. Oorzaak van de afname ligt onder meer in de afnemende belangstelling voor vakanties naar Turkije en Griekenland.

Groningen Airport Eelde gaat zelf uit van een hoger aantal passagiers omdat het ook de transitpassagiers meerekent.

Deel dit artikel:

 1. reken je zelf rijk. De aantallen zullen verder terug lopen .Ondanks de 40 miljoen aan overheids steun om reclame te plegen voor Eelde /Kopenhagen en een mogenlijke verbinding Eelde-Munchen.
  Dit zijn zinloze acties en levert geen werk gelegenheid op. Verleng je baan naar 3800 meter. Dus 1300 m langer.
  Dan wordt je een uitwijkhaven voor Schiphol en een mogelijkheid voor vracht vliegtuigen.
  Schiphol wil zn charter vluchten en vracht vluchten kwijt. Speel daar op in.
  Passagiers gaat bij in gebruikname Leleystad steeds verder zakken .

  1. weet je wat het is ik volg eelde elke dag, maar wat mij opvalt is als het slecht gaad komt het op de hoofdpagina van oog tv maar als het goed gaad zetten ze het niet op de hoofdpagina vriendjes politiek denk ik met die vole omwonende luchthaven eelde.
   laten we eens vooruit kijken en niet steeds dat negatieve gedoe steeds

   1. Marc wat denk je mee en eens niet negatief ! Maar 40 milj verbrassen aan reclame/ brandweer kazerne / aankomst vertrekhal dat brengt geen extra werk gelegenheid. Kijk naar vandaag dat vliegtuigen binnen Nederland niet konden landen. Landingsbaan naar 3800 m pas dan krijgen we extra werkgelegenheid en kosten 23 miljoen + brandweerkazerne vernieuwen 3,miljoen dan verder kijken vrachtloods !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *