GSb: Student Hotel moet huurcontracten aanbieden

Na Leiden moet ook The Student Hotel in Groningen huurcontracten aanbieden. Dat vindt de Groninger Studentenbond GSb.

Vorige week bepaalde de gemeenteraad van Leiden dat studentenhotels onder het huurrecht moeten vallen. Het is de GSb al langer een doorn in het oog dat The Student Hotel door de gemeente Groningen tot studentenhuisvesting wordt gerekend, terwijl de bewoners minder rechten genieten dan kamerbewoners die onder het puntensysteem vallen.

The Student Hotel kan door zijn bedrijfsvorm als hotel op de vrije markt opereren en is niet gebonden aan de bepalingen die het huurrecht en het puntensysteem voorschrijven. Zo kan het hotel voor de kleinste variant kamer van 18 m2 maar liefst 635 euro vragen. Als deze kamer onder het puntensysteem zou vallen, zou hij ruim 200 euro goedkoper zijn.