FC Groningen wil 18 clubs in Eredivisie houden

sport
foto: www.sportphotoagency.com

FC Groningen blijft voorstander van een Eredivisie met 18 clubs. De afgelopen periode werd meermalen gesproken over het terugbrengen van de eredivisie tot 16 clubs.

In dat geval komt er na de reguliere competitie een kampioens- en degradatiepoule van zes clubs en een middengroep van vier clubs, die ook ergens om gaan strijden. De FC zegt voorlopig de Eredivisie op 18 clubs te willen houden. De club is er niet zeker van dat met minder clubs de kwaliteit, weerstand en spanning zal toenemen.

Bovendien willen de supporters liever een Eredivisie met 18 clubs waarbij de kampioen gewoon de kampioen is. Over een maand praten alle Eredivisieclubs met elkaar verder over de competitie-opzet vanaf het seizoen 2018/2019.