Commissaris van de Koning René Paas dankt Groningers

nieuws
foto Evert Janse

Commissaris van de Koning René Paas dankt de Groningers op zijn LinkedInpagina:

“Beste mensen, lieve Groningers, Ik krijg van jullie een petitie. Dat is niet niks. Zeker niet voor Groningers. Het is een niet te negeren signaal aan Den Haag. Dus ik vertel jullie wat ik er mee ga doen. Maar ik begin met ‘dank je wel’ zeggen.

Dank je wel, voor alle fakkeldragers. Vierduizend mensen met een vlammend protest. Want het is niet gewoon dat mensen niet veilig zijn. Dat Groningen wordt beschadigd. Dat boerderijen instorten en gesloopt worden. Dat huizen beschadigd raken. Dat mensen er ziek van worden. Jullie laten zien dat het anders moet. Jullie laten horen dat het anders kan! Dank jullie wel.

Dank je wel, Freek de Jonge en ook Hella. Jullie laten zien dat onrecht niet mag wennen. Niemand vraagt om scheuren in zijn huis. Om angst en ellende. Nederland heeft iets recht te zetten. Dank je wel dat jij dat laat zien.

Dank je wel voor iedereen die ons steunt. Want het is een taai gevecht. Als je wilt dat Groningen veilig is. Als je snel herstel van schade eist. Als je Groningse ‘aardgasbaten’ wilt zien. Dan kun je wel een beetje steun gebruiken!

Dit is het moment voor een helder antwoord. En dat antwoord laten wij vandaag al horen!
Dank jullie wel voor de petitie. Wat jullie vragen is glashelder. Sneller gas terug. Royaler met de afhandeling van schade. Snel de veiligheid in onze huizen terug. En de toekomstige aardgasbaten steken in schone energie. In kansen voor Groningen. In kansen voor Nederland, in en met Groningen.

Woensdag debatteren acht landelijke lijsttrekkers in ons provinciehuis. Live op de televisie. Jullie petitie is hun kans. Om duidelijkheid te bieden aan hun kiezers. In Groningen en in heel Nederland.

Groningen verdient het dat zij eens gas gaan geven. Dat ze duidelijk maken wat ze gaan doen. Dit is het moment voor een helder antwoord. En dat antwoord laten wij vandaag al horen! Dank jullie wel.”

Een impressie van de fakkeltocht van dinsdagavond: https://t.co/F7yI94HS17