ChristenUnie deelt pluspunten uit aan Groningse projecten

Kandidaat Kamerleden van de ChristenUnie hebben maandag pluspunten uitgedeeld aan verschillende projecten in de stad. “Deze projecten zijn een voorbeeld voor de rest van Nederland.”

Eén van de projecten die door Stieneke van der Graaf (nummer 6 op de lijst) en Don Ceder (nummer 7) werd bezocht is De Opstap aan de Molukkenstraat. “Hier kunnen mensen drie weken herstellen nadat ze het ziekenhuis verlaten hebben, maar nog niet zelfstandig thuis kunnen wonen of de beschikking hebben over familieleden of mantelzorgers die hen hun hulp kunnen bieden”, zegt Stieneke van der Graaf. “Ik ben ontzettend onder de indruk wat hier gebeurt. Het wordt gerund door vrijwilligers die hun ziel en zaligheid hier in leggen. Wat hier gebeurd is een voorbeeld voor de rest van Nederland.”

Voor Van der Graaf zijn het spannende weken. Over drie weken gaat Nederland naar de stembus waarbij de kans reëel is dat de Stadse politica verhuist naar de Tweede Kamer. “Een beetje zenuwachtig ben ik wel, maar ik vind het vooral ook geweldig. Ik probeer mij op zoveel mogelijk plekken te laten zien, en met mensen in gesprek te gaan.”

Behalve De Opstap die een pluspunt kreeg uitgereikt, werd ook De Overstag aan de Haydnlaan en een project in zorgcentrum Maartenshof in het zonnetje gezet.