Plunderaars rekening VV Helpman horen cel eisen

nieuws
rechtbank

Justitie eist een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, tegen twee mannen voor de beroving van de penningmeester van VV Helpman. Het tweetal, 27 en 21 jaar oud, was lid van dezelfde voetbalclub.

Zij zouden na een barbecue de penningmeester hebben gedwongen, per auto bij vijf pinautomaten voor in totaal 1350 euro op te nemen met de pas van de club. ze dreigden hem wat aan te doen als hij iets over het voorval vertelde. Toen de man alsnog zijn verhaal opbiechtte, werd het tweetal ingerekend.

De ene verdachte was boos op de club omdat hij in 2015 niet mee mocht op een trainingskamp naar het buitenland. De andere verdachte, een vriend van hem, had gokschulden. De penningmeester en VV Helpman eisen bovendien schadevergoeding van het duo. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.