Klinkende zege FC Groningen op Heracles

FC Groningen won zaterdagavond in Almelo met 4-1 van Heracles. FC Groningen klom door de winst over Heracles heen naar de negende plaats in de eredivisie.

De eerste kansen in de wedstrijd waren voor Heracles. Daarna kwam FC Groningen opzetten met een grote kans voor Alexander Sorloth. Terwijl de sneeuw na een half uur flink uit de lucht kwam, blunderde Heracles achterin en Mimoun Mahi profiteerde: 1-0.

Direct nadat FC Groningen doelman Sergio Padt de gelijkmaker voorkwam had FC Groningen een mooie aanval in huis en Desevio Payne, die voor het eerst sinds maanden in de basis stond, was het eindstation: 2-0.  Na 38 minuten viel de derde. Na een corner kreeg Heracles de bal niet weg en Alexander Sorloth profiteerde: 3-0.

De openingsfase na rust was voor FC Groningen met een afgekeurde goal van Mahi en kansen voor Sorloth, Yoell van Nieff en opnieuw Sorloth. Heracles was niet bij machte om iets te doen en FC Groningen speelde de wedstrijd rustig uit. Toch viel de vierde. Mahi scoorde na 87 minuten nadat Heracles doelman Bram Castro een inzet van Juninho Bacuna niet onder controle kreeg. Daryl van Mieghem maakte in de laatste minuut nog de eretreffer voor Heracles: 4-1.