Culinaire hoogstandjes voor bedrijfsleven stad

Woensdag begint een pilot van een cateringsbedrijf uit Drachten om een aantal Groninger bedrijven te voorzien van maaltijden die wat kwaliteit betreft ook geserveerd zouden kunnen worden in een sterrenrestaurant. Althans dat is wat het Friese cateringbedrijf Van Smaak beweert.

De maaltijden worden tijdens de pilot bezorgd bij vier deelnemende bedrijven. Werknemers kunnen het kant en klare diner na het werk meenemen naar huis en opwarmen. Op deze manier neemt Tastoe, zo heet de nieuwe bedrijfstak van Van Smaak, de werknemer een hoop boodschappenstress uit handen.

Bedenker Lieke Smit van deze nieuwe vorm van catering vertelt: “Ik heb zelf elf jaar in de stad Groningen gewerkt (…) ik merkte dat de maaltijd er redelijk vaak bij in schoot (…). Toen hebben we het idee bedacht dat wij wel een goede verse maaltijd kunnen maken die niet al te duur is en op het werk wordt bezorgd zodat je geen boodschappen hoeft te doen en niet meer hoeft te koken.”

Het bedrijf in Drachten maakt al maaltijden voor senioren en hoopt met de nieuwe maaltijdservice een gat in de markt te hebben gevonden.