Aantal bezoekers bibliotheken stijgt

De Groningse bibliotheken in de provincie hebben een goed jaar gehad. Het aantal bezoekers steeg vorig jaar met 3,7% naar 1,56 miljoen bezoekers. 

Deze toename heeft te maken met de introductie van nieuwe abonnementen en de ingezette koers van Biblionet Groningen. Deze koers focust zich meer op meedoen in de samenleving. Het aantal online bezoeken steeg met ruim 4% naar 431.000 bezoekers. Tevens is het digitale aanbod uitgebreid, naast het lenen van e-books kan men nu ook online cursussen volgen.

Afgelopen jaar werd het einde van de bibliotheekboete ingeluid. Op 1 december werd het nieuwe, boetevrije bibliotheekabonnement geïntroduceerd. Samen met de ruimere openingstijden en de actuele collectie levert dit een klantvriendelijker abonnement op.

Dit jaar wil Biblionet zich focussen op het terugdringen van laaggeletterdheid. Vorig jaar werden in vijf bibliotheekvestigingen Taalhuizen opgezet. Hier kunnen mensen met taalproblemen hun taalvaardigheid verbeteren. Hierin krijgen zij ook ondersteuning.