Hoogbejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc

112

Een 86-jarige bewoonster van de Avondsterlaan is op maandag 12 december slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een oplichter maakte haar en geldbedrag afhandig.

De vrouw kreeg ’s avonds een man aan de deur die zich voordeed als medewerker van het energiebedrijf. Het slachtoffer moest de kraan opendraaien terwijl hij op de bovenverdieping een controle zou doen. Toen hij beneden kwam vertelde hij dat alles goed was, en verliet de woning. Later bleek dat hij een etui met geld had meegepikt uit de slaapkamer.

De dader is een blanke lange man van ongeveer 40 jaar. Hij droeg donkere kleding. De politie vraagt mensen die iets dergeljks is overkomen, aangifte te doen. Bovendien waarschuwt ze vooral oudere, niet zomaar mensen binnen te laten die zeggen dat ze van een energiebedrijf, bank of thuiszorg zijn.