“Groningen stands with Aleppo” zaterdag op Grote Markt (Update)

nieuws
Foto @AlabedBana

Om de ellende en de uitzichtloosheid in Aleppo in Syrië onder de aandacht te brengen organiseert een groep van vijf stadjers aanstaande zaterdag een bijeenkomst op de Grote Markt. De naam van het evenement is “Groningen stands with Aleppo”.

De stad Aleppo in het Noordwesten van Syrië is al lange tijd belegert door het Syrische regime dat West Aleppo in handen heeft. Het Oosten van de stad was tot enkele dagen geleden in handen van rebellen. De rebellen zijn na zware gevechten verdreven uit de stad. Maar van een staakt het vuren is vooralsnog geen sprake en de humanitaire situatie is zeer ernstig.

“Wij willen komende zaterdag op de Grote Markt solidariteit met de mensen in Aleppo tonen. We zijn tenslotte allemaal mensen aan het einde van elke dag. We hopen op veel deelnemers en waarschijnlijk is het een hele diverse club. Van stadjers tot internationale studenten maar ook Syriërs uit Aleppo”, zegt één van de organisatoren, Nikki Haze, die zelf bezig is met haar onderzoeksmaster Religie en Cultuur aan de RUG.

De gemeente is op de hoogte van het evenement en beslist later vandaag of “Groningen stands with Aleppo” komende zaterdag door kan gaan op de Grote Markt of dat er een alternatieve locatie wordt aangewezen.

Update: de gemeente zegt dat er geen vergunning nodig is. Wel is de bijeenkomst na overleg met onder andere de politie verplaatst naar het Damsterplein.