Twijfels voortbestaan vliegveld Eelde

Er zijn grote twijfels bij GroenLinks over het voortbestaan van vliegveld Eelde. D66 en PvdA willen dat ook het bedrijfsleven investeert in het vliegveld, anders willen zij ook niet investeren.

De financiële situatie van het vliegveld is verslechterd. Er moet hoe dan ook geld bij want ook sluiting kost geld. Er moet er een een pakket van duurzame en groene maatregelen komen als er toch wordt geïnvesteerd in Groningen Airport Eelde. Dat is door de coalitie van D66, VVD, PvdA en GroenLinks afgesproken. Precies drie jaar geleden zei raadslid Annie Postma van GroenLinks nog geen geld in de luchthaven te willen steken, volgens Glimina Chakor van GroenLinks is de partij niet van mening verandert.

De Provinciale staten van Groningen en Drenthe hebben ook bedenkingen over de financiële hulp aan het vliegveld, maar een definitief standpunt is er nog niet. Vanavond praat de raadscommissie over de kwestie.

Deel dit artikel:

 1. Ach ..wie ben ik… om wat dingetjes te opperen ..
  Maak er weer een trekpleister van ..
  Men ging vroeger op zondag en ook doordeweeks gewoon vliegtuigen kijken.
  Ik kan me nog herinneren dat ik vroeger met mijn houders ..en later met mijn eigen kinderen ging om te kijken naar de grote bedrijvigheid die op en rondom het vliegveld was.
  De parachutisten die er uit de lucht vielen en veilig landen op het grasveld op het terrein .
  Maak er een multifunctioneel vliegveld van waar op meerdere manieren OOK GROEN profijt kan worden gehaald.
  Laat weer een zweefvliegclub toe en eventueel een modelvliegclub er zijn vast nog wel meer zaken op te noemen maar dat zal wel niet vallen binnen het bestemmingsplan.
  Bijvoorbeeld ..Gebruik de ruime grasvelden om een groot zonne-energie project te starten.
  Ach wie ben ik ..om mij er mee te bemoeien ..
  Ik heb mijn bedenkingen over het korte termijn denken en het “snelle” geld verdienen wat men ( de ondernemers).. als doel schijnen te hebben.
  Een lange termijn overview zou zeer welkom zijn
  Men vergeet dat dit vliegveld perfect is en op de juiste plaats.
  Geef het de ruimte en juiste overhead ..
  Men moet het alleen maar kunnen zien ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *