Synagoge heeft World Press Photo Groningen in huis

In de synagoge aan de Folkingestraat is sinds vrijdag de fototentoonstelling World Press Photo te zien. Onder andere de prijswinnende foto van de Australische fotograaf Warren Richardson “Hope For a New Life” maakt indruk op de eerste bezoekers.

Op de tentoonstelling nemen foto’s over vluchtelingen en de situatie in het Midden-Oosten een prominente plek in.

“Het brak bij mij wel wat los. Wat mij emotioneel maakt is het verhaal in Syrië dat kinderen zwaargewond geraakt zijn. Dan zie je zo’n vader met zijn kind in zijn hand, ja dat doet mij heel wat”, vertelt Hans Klein Entink die samen met zijn vrouw Ria als eersten de fototentoonstelling bezoeken.

World Press Photo Groningen in de synagoge is vanaf vandaag tot en met 11 december open.

Deel dit artikel: