Stad telt eind oktober 4839 werklozen

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

De stad telde eind oktober 4839 werklozen, een maand eerder waren dat er nog 4903, een jaar geleden waren het 4792.

In oktober nam de WW in de provincie Groningen af tot 15.200 uitkeringen. De WW daalt hiermee nu acht maanden op rij. In de afgelopen maanden ontstonden vooral minder nieuwe WW-uitkeringen in zorg & welzijn, bouw en uitzendbedrijven. Door de aantrekkende economie  neemt de kans op werk weer  toe. In zorg & welzijn en handel vielen vooral begin dit jaar veel ontslagen door faillissementen in het grootwinkelbedrijf en de thuiszorg. Daarna nam het beroep op nieuwe WW-uitkeringen in deze sectoren af.

In de horeca en bij banken en verzekeringsmaatschappijen ontstonden de afgelopen maanden meer nieuwe WW-uitkeringen.