Sinterklaas feestelijk onthaald in Hoornse Meer

Feest was het woensdagmiddag in de wijk Hoornse Meer. Rond 14.00 uur arriveerde de Goedheiligman in de wijk om er samen met de kinderen een groot feest van te maken.

Rond 13.30 uur was het al een drukte van belang op het Salvador Allendeplein. Tientallen kinderen en hun ouders hadden zich verzameld om Sinterklaas op te wachten. Alleen liep de intocht dit jaar een beetje anders dan gebruikelijk. Normaal komt de Sint met de stoomboot aan, maar door motorproblemen was het lange tijd onzeker of de intocht wel door kon gaan.

Uiteindelijk werd de hulp van de Reddingsbrigade ingeroepen die er voor zorgden dat de Pieten veilig aan wal werden gebracht. Sinterklaas arriveerde korte tijd later in een auto. Het feest in de Hoornse Wijk duurde nog de hele middag waarbij er volop gezongen werd, en warme chocolademelk gedronken werd.