Oppositie Haren bundelt zienswijzen voorstanders fusie

nieuws

VVD, PvdA, GroenLinks en ChristenUnie, ook wel Kansrijk Haren genoemd, hebben in gesprekken met talloze inwoners gemerkt dat er ook veel Hareners zijn die wel een fusie met de stad willen. Zij hebben interviews gehouden en bieden deze a.s. woensdag aan gedeputeerde Patrick Brouns aan.

In de vele gesprekken die de partijen hebben gevoerd is duidelijk geworden dat Hareners het goede aanbod van voorzieningen in de gemeente willen behouden. Datzelfde geldt voor het groene karakter van Haren en de dienstverlening van de gemeente. De begroting toont overduidelijk dat de zelfstandigheid van Haren alleen kan behouden worden met stevig bezuinigen. Het gevolg is een forse lastenverhoging voor inwoners en ondernemers, een kaalslag op sociale en culturele voorzieningen en een achteruit hollende dienstverlening, zo meent de oppositie.

Kansrijk Haren meent dat herindeling meer kansen biedt om op lokaal niveau de zaken goed te regelen. De oppositie heeft wederom een voorstel gedaan om als Haren aan te schuiven bij het overleg over de toekomstige inrichting van de nieuwe gemeente. Zij wil dat een delegatie vanuit Haren opkomt voor de voorzieningen en het behoud van de Harense kwaliteiten. B&W van Haren willen dit niet.