N361 dicht om afronden werkzaamheden ontspoorde trein

nieuws
Foto Gert den Toom

De N361 was maandag vanaf Groningen tot aan de rotonde van Winsum afgesloten voor het verkeer. De weg is inmiddels weer vrijgegeven.

D weg was afgesloten vanwege afrondende werkzaamheden rondom de berging van de ontspoorde trein, afgelopen vrijdagmiddag.

Bij de botsing tussen een trein en een melkveewagen raakten 18 passagiers gewond, waarvan er 11 naar het ziekenhuis zijn gebracht. De machinist bleef ongedeerd. ProRail rondde de zondagnacht de herstelwerkzaamheden aan het spoor af. Het spoorbedrijf heeft nu waarschuwingsborden geplaatst bij de spoorwegovergang aan de Voslaan in Winsum, want het is niet de eerste keer dat er een ongeluk gebeurt. In 2014 kwamen op dezelfde onbewaakte overgang twee mensen bij twee ongevallen om het leven toen hun auto’s werden geraakt door een trein.